Website & Webshop CMS vergelijken

Hoe kies je een website CMS?

Ben je op zoek naar de beste CMS software voor je nieuwe website? Het CMS (Content Management System) is een belangrijk onderdeel van je website. Hiermee kan je content toevoegen, het design aanpassen en pagina’s wijzigen, en dat soms zonder kennis van codering te hebben. Lees verder…

Webshop software vergelijken

Software voor een webshop zit net wat anders in elkaar. Bij webshop software dienen meerdere programma’s met elkaar gekoppeld te worden om een webwinkel functioneel te maken. Denk aan het inrichten van online betalingen, bijhouden van de boekhouding en voorraadbeheer. Lees verder…

 

Wat is een CMS?

Een CMS, ofwel Content Management System, is een systeem waarmee je heel eenvoudig een website kan bouwen en beheren. Zonder enige kennis van coderen en/of programmeren is het mogelijk een website te bouwen met een CMS zoals JouwWeb en Jimdo. Daarnaast kan je ook websites bouwen met een CMS als WordPress. Heb je geen kennis van coderen, gebruik dan kant-en-klare WordPress thema’s en templates

 

Hoe werkt een CMS?

Een content management systeem bestaat in principe uit twee onderdelen, het CMA en het CDA gedeelte. Enerzijds hebben we het content management application gedeelte (CMA) en anderzijds hebben ze een content delivery application gedeelte (CDA).

 

Het CMA gedeelte is waarin je zelf dagelijks mee kunt werken. Vanuit deze software van het CMS maak je nieuwe pagina’s aan, voeg je nieuwe content toe en wijzig je content aan bestaande pagina’s. Content aanpassen kan zonder programmeerkennis. 

 

Het is vervolgens aan het CDA-gedeelte om ervoor te zorgen dat jouw ingevoerde content wordt omgezet naar bruikbare inhoud voor een pagina. Het verwerkt dus alle code die bepaalt hoe de website eruit ziet voor website bezoekers.

wat is een cms?

Webshop software: waar moet je op letten?

Waar moet je op letten bij het kiezen van webshop software? Dat is een vraag die gegarandeerd naar boven zal komen wanneer je plannen maakt om een webwinkel te beginnen. Wij kunnen deze vraag hopelijk naar volledigheid beantwoorden.

 

Mobielvriendelijk

Allereerst is het ontzettend belangrijk om je webshop mobielvriendelijk te maken. Zoekmachines als Google gebruiken Mobile First renderen en dat betekent dat ze de rankings bepalen aan de hand van de mobiele website. Je webshop dient dus mobielvriendelijk ingericht te worden en daar zijn verschillende software mogelijkheden voor, bijvoorbeeld JouwWeb en Jimdo.

 

Gebruiksvriendelijk

Hoe gebruiksvriendelijk is jouw website thema of template? Door te kiezen voor een User-Friendly thema zullen gebruikers sneller tot aankoop over kunnen gaan. Dit heeft voordelen voor jou als ondernemer én voor de bezoeker. Kies dus altijd voor een gebruiksvriendelijk webshop design. 

 

Zoekmachine vriendelijk

Een webshop presteert pas echt goed wanneer deze gevonden wordt in de zoekresultaten van zoekmachines als Google. Een zoekmachine-vriendelijke webshop software is dus ontzettend belangrijk voor jouw onderneming. 

 

Betaalmogelijkheden

Welke betaalmogelijkheden accepteert jouw webshop software? Bekijk de mogelijkheden vóórdat je kies voor een bepaald CMS. Niet iedere software biedt dezelfde betaalmogelijkheden. Vooral voor internationale webshops zijn betaalmethoden erg belangrijk om mee te nemen in de keuze voor je webshop software.

 

Prijs

Wat kost de webshop software? Soms lijkt een software pakket erg interessant en voordelig, maar merk je dat er snel updates nodig zijn om je webwinkel optimaal te laten presteren. Deze updates zijn vaak erg duur en tillen de maandelijkse kosten omhoog. Zorg dus dat je goed voorbereid bent en laat je niet verrassen door de maandelijkse kosten van je webshop software pakket.