Categorie: WooCommerce Thema's

30+ Beste (gratis) WooCommerce thema’s en templates

WooCommerce is een van ’s werelds meest populaire online winkelbouwers. Deze gratis, open source plug-in wordt geleverd met alle benodigdheden voor het opzetten van een eCommerce-onderneming en kan op elke zelf-gehoste WordPress-website worden geïnstalleerd.

WooCommerce voegt basiswinkelfuncties toe aan elk compatibel WordPress-thema, maar online ondernemers kunnen ook een WooCommerce-thema installeren dat is ontworpen om de vele functies van de plug-in optimaal te benutten voor het presenteren van allerlei soorten producten en diensten. Hier is een blik op enkele van de beste WooCommerce thema’s voor het creëren van een aantrekkelijke en volledig functionele online winkel op je WordPress-website.

WooCommerce en WordPress website thema: hoe werkt het?

Steeds meer mensen gebruiken nu online winkelen dan dat zij gebruik maken van traditionele winkels, en dat aantal blijft groeien. Dit is precies waarom het een goed idee is om met WooCommerce aan de slag te gaan. Tegenwoordig kan bijna iedereen een virtuele etalage maken voor de verkoop van allerlei fysieke producten, digitale downloads, abonnementen en diensten. Grote gehoste e-commerceplatforms zoals Shopify en BigCommerce bieden ruimte en middelen voor het opzetten van jouw online winkel, maar de aanpassingsopties kunnen beperkt zijn, en als de site in de problemen komt of uitvalt, geldt dat ook voor je winkel.

Gratis woocommerce template beschikbaar

Het bouwen van je online winkel met WordPress vermijdt veel van de problemen die gepaard gaan met het opzetten van een winkel op een externe host. Je moet je eigen domeinnaam en account regelen bij een webhostingprovider, maar WordPress is gratis te installeren en aan te passen zoals je wilt. De basis WordPress-broncode bevat alle elementen voor een generieke website, maar jij bepaalt het uiterlijk en de functies met een breed scala aan thema’s en plug-ins, extra stukjes code die in de WordPress-broncode kunnen worden geïnstalleerd om extra functies aan je site toe te voegen.

Gratis woocommerce thema en Wordpress webshop templates

WooCommerce is een van die plug-ins. Installeer het gratis vanuit de WordPress Plugin Directory op het beheerdersdashboard van je site en het voegt een reeks eCommerce-gerelateerde functies toe aan je bestaande WordPress-site, zoals productweergavepagina’s, winkelwagentjes en betalingsgateways. Deze functies zijn geïntegreerd in het thema van je website, zodat ze worden weergegeven met het algehele uiterlijk en de lay-out van het thema, maar je huidige thema ondersteunt mogelijk niet alle WooCommerce-functies en -functies die horen bij een speciaal thema dat is ontworpen met WooCommerce in gedachten.

Waar je op moet letten bij het kiezen van een WooCommerce thema

WooCommerce-thema’s zijn voornamelijk beschikbaar via externe ontwikkelaars met WordPress-ervaring, hoewel sommige WooCommerce-vriendelijke thema’s ook beschikbaar zijn via de officiële WordPress Theme Directory. Als je overweegt je huidige woocommerce theme uit te wisselen met een op WooCommerce gericht premium-thema, is het belangrijk om niet alleen jouw eigen doelen in gedachten te houden, maar ook de ervaring die potentiële klanten zullen hebben op je eCommerce-website. Het beste WooCommerce thema voor je WordPress-site is het thema dat er goed uitziet, jouw merk weerspiegelt en jouw bezoekers de best mogelijke winkelervaring biedt. Om die doelen te bereiken, zoek je naar een thema dat het volgende omvat:

 

  • Een strak, overzichtelijk ontwerp

Je woocommerce thema moet aanpasbaar zijn om het uiterlijk van je merk weer te geven, maar het moet bezoekers ook gemakkelijk maken om te vinden wat ze nodig hebben en contact met je op te nemen voor vragen en problemen. Een kwalitatief WooCommerce template en thema moeten je producten presenteren met minimale afleiding.

 

  • Mobiel responsief

Het merendeel van het online winkelen wordt gedaan vanaf mobiele apparaten en dat is precies de reden waarom je een mobiel responsieve website nodig hebt. Een WooCommerce thema van hoge kwaliteit moet responsief zijn en worden weergegeven op apparaten van elke omvang.

 

  • Compatibiliteit met andere plug-ins

De functies van WooCommerce kunnen op verschillende manieren worden uitgebreid met WooCommerce-extensies, extra stukjes code die je eCommerce-website een verscheidenheid aan zeer specifieke functies geven. Je WordPress-site heeft mogelijk ook andere plug-ins nodig, en een goed WooCommerce thema zou de andere plug-ins moeten ondersteunen die de functies toevoegen die je nodig hebt.

 

  • Integratie van sociale media

Een aantal gratis en premium plug-ins kunnen sociale-mediafunctionaliteit in verschillende vormen toevoegen aan WordPress-site, maar een hoogwaardige WordPress website thema en compatibele plug-ins moeten functies bieden die je site- en productweergaven integreren in je favoriete sociale-mediasites.

 

  • Eenvoudige navigatie- en zoekfuncties

De beste WooCommerce template bevat ook gebruiksvriendelijke navigatie om je klanten de beste ervaring in je eCommerce-winkel te bieden. Dit kan een optie zijn voor menuplaatsing, gemakkelijk te vinden zoekbalken en andere navigatiehulpmiddelen.

 

Kiezen voor de beste WooCommerce template

Kwalitatieve WordPress webshop templates zijn verkrijgbaar bij verschillende online activamarktplaatsen en externe ontwikkelaars. Sommige WooCommerce thema’s zijn gratis, maar premium thema’s bieden volledige ondersteuning en alle beschikbare functies tegen verschillende prijzen, variërend van minder dan € 50 tot honderden euro’s. Welk kwaliteitsthema je kiest zal in belangrijke mate bepalen hoe succesvol je e-commercesite wordt. De gebruikerservaring en het design hebben namelijk een reële impact op je conversieratio. We geven je een overzichtje van de 5 beste WordPress thema’s die je perfect met WooCommerce kunt integreren:

 

  1. Storefront

Het gratis WordPress website thema Storefront heeft grote successen geboekt omdat het simpelweg ideaal is voor de integratie met WooCommerce en zijn verschillende extensies. Het is een thema dat 100% compatibel is met Woocommerce en niet alleen snel is, zonder overmatige code, maar ook zeer flexibel dankzij de extensies die ons een breed scala aan aanpassingsvermogen geven om te vinden wat we nodig hebben. Niet voor niets is het gemaakt door de ontwikkelaars van de beroemde plug-in. Dit verzekert ons van een betrouwbare en volledige compatibiliteit.

 

  1. Flatsome

Dit premium WooCommerce-thema heeft een trendy plat ontwerp dat volledig kan worden aangepast aan jouw merk. Flatsome heeft een overzichtelijke lay-out met een gedeelte met aanbevolen aanbiedingen en meerdere lay-outs voor productpagina’s. Dit thema bevat een aangepaste paginabuilder en kan in meerdere talen worden vertaald voor een wereldwijd bereik.

 

  1. Hestia

Hestia is een gratis WordPress-thema dat voldoet aan de verwachtingen van beginners in de wereld van het maken van sites. Naast toegang tot zeer professionele sjablonen en vooral prettig om te navigeren, profiteert je van een eenvoudige configuratie en administratie. Hier hoef je je geen zorgen te maken over een pagebuilder om geweldige dingen te bereiken. Vanuit het configuratiescherm van het Hestia-thema kun je de startpagina van je WordPress-site naar wens aanpassen.

 

  1. Divi

Divi is een volledig responsief, veelzijdig algemeen WordPress-thema dat goed integreert met WooCommerce. De Divi-builder bevat meerdere paginalay-outs en uitgebreide integratie van sociale media die de basisfuncties van de WooCommerce-plug-in volledig ondersteunt. Dit premium-thema bevat ook schone, intuïtieve navigatie en kan in 32 talen worden vertaald.

 

  1. Neve

Neve is een ander geweldig gratis thema dat beschikbaar is op WordPress. De basissjabloon is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en geschikt voor kleine bloggers, kleine bedrijven en webbureaus. Neve is licht en daardoor razendsnel. Bovendien blijkt het flexibel en gebruiksvriendelijk te zijn. Als je net begint en een eenvoudig te gebruiken gratis WordPress-thema wilt, is Neve een goede keuze.

 

Vind gratis goede en gratis WooCommerce templates!

Er zijn veel meer gratis WooCommerce templates waar je gebruik van kunt maken. Welke de meest geschikte is voor jou, zal afhangen van jouw behoeften. Eén ding is zeker: het is niet nodig om de kosten van je website te verhogen met een betaald thema, zeker als je net begint. Want, zoals je ziet, is het inderdaad heel goed mogelijk om goede, volledig WordPress webshop templates en thema’s te vinden die je niets kosten! Meer weten over de beste WooCommerce template of een gratis WooCommerce thema? Ontdek ons veelzijdige aanbod op Site Templates!